010 - 84 33 890 info@falconts.nl

Akoestische paalcontrole

Home > Diensten > Akoestische paalcontrole

Akoestische paalcontrole

Controle op scheuren, breuken, insnoeringen, verdikkingen en andere discontinuïteiten

Akoestische paalcontrole

Akoestische paalcontrole is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van een heiproces. Tenslotte kan door controle worden aangetoond of een fundatiepaal problemen zal gaan ondervinden door scheuren of breuken, insnoeringen, verdikkingen en andere onvolkomenheden.
 
Hoewel deze problemen niets zeggen over het draagvermogen van een paal verkrijgt u met het door laten meten van uw palen wel extra zekerheid en inzicht in de eventuele aanwezigheid van afwijkingen.
 
Treffen wij tijdens onze controle onverhoopt problemen aan, dan kunt u direct aanvullend onderzoek (laten) verrichten en maatregelen treffen. Zo bent u verzekerd van goed functionerende fundatiepalen en een stabiele basis tijdens het gehele bouwproces.
Akoestische paalcontrole diensten Falcon TS
Neem direct contact op voor een afspraak of offerte voor akoestische paalcontrole

Hoe werkt akoestische paalcontrole?

 
Door het aanspannen van een betonpaal tijdens heiwerkzaamheden kan trekspanning optreden, met als gevolg een mogelijke breuk of andere problemen. Tijdens het aanbrengen van in de grond te vormen palen kunt u te maken krijgen met verdikking of insnoering. Daarom is het altijd verstandig alle palen in een project te laten inspecteren.
 
Wij controleren uw heipalen op gebreken door ze door te meten met een geavanceerd digitaal akoestisch meetsysteem. De akoestische meting geeft door middel van geluidsgolven de toestand van de paalschacht op een snelle wijze weer. Op het LCD-scherm van de door ons gebruikte PET (Pile Echo Tester) verschijnt de respons, die duidelijke informatie over de kwaliteit van de paal verschaft. Via het GSM netwerk worden deze gegevens vervolgens naar ons kantoor gestuurd, waar direct een rapportage wordt opgemaakt voor een nauwkeurige interpretatie.

Akoestische paalcontrole voorbeeld falcon ts

Aanvullend onderzoek na gebleken gebreken

 
Uiteraard volgen wij altijd de richtlijnen van de CUR-109 voor het doormeten van betonnen funderingspalen, zowel op het gebied van uitvoering, meetapparatuur, interpretatie en rapportage. Blijkt als gevolg van de nauwkeurig uitgevoerde meting dat één of meerdere palen niet voldoen aan de eisen? Dan is aanvullend onderzoek noodzakelijk.
 
Na het opvragen van de paalgegevens kunt u kiezen voor een visuele inspectie door het vrijgraven, afhakken of doorslijpen van de heipalen. Tevens kunt u de diametervariatie of scheurvorming laten onderzoeken of diverse proefbelastingen uitvoeren. Een sonderingsonderzoek om het draagvermogen van de grond te testen behoort ook tot de mogelijke vormen van aanvullend onderzoek.
 
Blijkt uit een meting dat er alleen sprake is van kopschade, dan kan er na het snellen een nieuwe meting worden uitgevoerd.

Welke palen kunnen wij controleren?

 
Wij controleren zowel prefab betonpalen als in de grond gevormde palen. Akoestische controle vindt plaats na het aanbrengen, het ontgraven en het snellen van de paalkop. Dit om eventuele geschillen en verantwoordelijkheden uit te sluiten.
 
Hoewel prefab palen uitgerust kunnen worden met een interne meetdraad die zowel voor als na het heien gecontroleerd kan worden, raden wij u aan ook een akoestische meting uit te laten voeren. Met controle via een meetdraad beschikt u namelijk niet over een officiële rapportage waaruit blijkt wat de uitslag van de meting is. Het inschakelen van een onafhankelijke partij die uitgebreid rapporteert is daarom een verstandige keuze voor elke belanghebbende partij, ook gezien de toekomst.

Offerte akoestische controle of meer informatie

 
Wilt u meer informatie over onze akoestische controle of wilt u graag een offerte ontvangen voor controle van uw bouwproject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag!
 
Onze dienst akoestische controle bieden wij vaak aan in combinatie met heitoezicht en trillingsmetingen.

ADRES
Olympiaweg 28A
3077 AL Rotterdam
TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

}
OPENINGSTIJDEN
Maandag - Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag - Zondag
BEDRIJFSGEGEVENS
KvK-nummer: 81501536
Btw-nummer: NL862117446B01
WEBNAVIGATIE
Home

Diensten

Akoestische paalcontrole

Bouwkundige metingen

Bouwkundige vooropname

Bouwopruimers

DLP / R-DLP

Funderingscontrole

Heitoezicht

Maatvoering

Trillingsmeting

Projecten

Over ons

Nieuws

Vacature

Contact

falcon technical services logo

E-mail ons