010 - 84 33 890 info@falconts.nl

Trillingsmeting

Home > Diensten > Trillingsmeting

Trillingsmetingen

Heeft u vragen betreft onze diensten of wilt u direct een offerte aanvragen?

Trillingsmeting laten uitvoeren

Het laten uitvoeren van een trillingsmeting voor gebouwen en andere bouwobjecten is een methode om het niveau van trillingen in de grond te analyseren.
 
Door trillende bewegingen tijdens een bouwproject kan schade ontstaan aan een omliggend object of pand. Met een trillingsmeting stellen wij vast of de grenswaarden van deze eventueel aanwezige trillingen niet worden overschreden.
 
Voor trillingsmetingen bij bouwwerkzaamheden hanteren wij de door de overheid vastgestelde SBR-richtlijnen, die controleren of trillingen mogelijk schade of hinder kunnen veroorzaken.
 
Voldoen de uitkomsten van de trillingsmeting niet aan de waarden van de wet- en regelgeving, dan adviseren wij u over het reduceren van de trillingen. Zo kunt u eventueel de werkzaamheden aanpassen waardoor het gevaar op nadelige gevolgen verdwijnt.
Trillingsmeting diensten Falcon TS
Neem direct contact op voor een afspraak of offerte voor trillingsmetingen

Trillingsmetingen monitoren, hoe werkt dat?

 
Als u met nauwkeurigheid wilt weten of trillingen schade of overlast kunnen veroorzaken is het van belang een trillingsmeting te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf dat beschikt over geavanceerde apparatuur.
 
Falcon TS maakt voor het meten van trillingen gebruik van de innovatieve en efficiënte trillingsmeters van Omnidots. Daarmee krijgen wij vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week real-time data beschikbaar van de gemeten trillingen.
 
Indien er tijdens de metingen grenswaarden worden overschreden, dan ontvangen wij per sms of e-mail een speciale alarm notificatie. In dat geval wordt u onmiddellijk gewaarschuwd, zodat u direct maatregelen kunt treffen om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken of voorkomen.

Monitoringsplan

 
Als u een bouwproject start dient u vaak een monitoringsplan in te dienen waarin duidelijk staat aangegeven hoe onze meetspecialist te werk gaat. Daarom kunnen wij indien gewenst een monitoringsplan opstellen voordat u start met de bouwwerkzaamheden.
 
In het monitoringsplan vindt u een overzicht van uw project. Daarin staan gegevens over het type meting, het aantal meters, de locatie van de meters en de afstand vanaf de bouwlocatie op de te monitoren panden. Tevens vermeldt het plan de SBR-richtlijnen en een toelichting op onze rapportage.
 
Uiteraard staat in het monitoringsplan tevens omschreven op welke manier en op welke specifieke plekken de trillingsmetingen worden uitgevoerd. Overigens is een monitoringsplan niet hetzelfde als een trillingsprognose. Daarin geven wij een overzicht van de te verwachten risico’s naar aanleiding van de werkzaamheden binnen uw project.

Trillingsprognose

 
Wilt u graag een indicatie hebben van de trillingen die u kunt verwachten of wilt u in kaart brengen wat het effect van eventuele trillingen is op de omgeving? Vóór het opstarten van een trillingsmeting kunnen wij tevens een trillingsprognose maken.
 
Door de opbouw van de bodem te analyseren en het door u gebruikte materieel onder de loep te nemen kunnen wij een goede voorstelling maken van het te verwachten trillingsniveau in de omgeving. Daardoor wordt duidelijk wat de kansen zijn dat er trillingen geconstateerd worden en hoe groot de mogelijkheid is dat grenswaarden overschreden worden. Daarmee kunt u met het opstellen van een trillingsprognose vooraf al zorgen voor maatregelen die schade of hinder kunnen veroorzaken in de omgeving.

Wanneer een trillingsmeting laten uitvoeren?

 
Het laten uitvoeren van trillingsmetingen voor bouwwerken en gebouwen is belangrijk. Trillingen kunnen worden veroorzaakt door vele factoren. Zo kunnen de bodem, de structuur van een bouwwerk of een gebouw óf uw bouw- en sloopwerkzaamheden een belangrijke rol spelen in het veroorzaken van trillingen. Door deze te monitoren en meten analyseren wij de ernst ervan en kunt u goed beoordelen of deze gevolgen hebben.
 
Een trillings- of geluidsonderzoek is overigens in veel gevallen verplicht indien u een omgevingsvergunning aanvraagt voor het bouwen van nieuwe gebouwen of woningen. Met de trillingsmetingsgrafieken en de eindrapportage die u van ons ontvangt kunt u aantonen dat u geen inbreuk maakt op de ruimtelijke ordening en voldoet u aan de eisen voor het bestemmingsplan.

Meer informatie of een offerte

 
Wilt u meer informatie over onze trillingsmetingen, trillingsprognoses of monitoringsplannen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Ook voor een gunstige offerte voor een trillingsmeting kunt u contact opnemen met onze specialisten. Wij helpen u graag.
 
Het uitvoeren van trillingsmetingen bieden wij vaak aan in combinatie met heitoezicht en akoestische paalcontrole .

ADRES
Olympiaweg 28A
3077 AL Rotterdam
TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

}
OPENINGSTIJDEN
Maandag - Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag - Zondag
BEDRIJFSGEGEVENS
KvK-nummer: 81501536
Btw-nummer: NL862117446B01
WEBNAVIGATIE
Home

Diensten

Akoestische paalcontrole

Bouwkundige metingen

Bouwkundige vooropname

Bouwopruimers

DLP / R-DLP

Funderingscontrole

Heitoezicht

Maatvoering

Trillingsmeting

Projecten

Over ons

Nieuws

Vacature

Contact

falcon technical services logo

E-mail ons