010 - 84 33 890 info@falconts.nl

Funderingscontrole

Home > Diensten > Funderingscontrole

Funderingscontrole

Paalrot of verzakking van de ondergrond laten uitsluiten of vaststellen

Funderingscontrole

Een funderingscontrole laten uitvoeren is belangrijk als u het vermoeden heeft dat er problemen zijn met de fundering van een object. Tenslotte is een sterke fundering een cruciaal punt als het gaat om duurzaamheid en bruikbaarheid van een gebouw.
 
Wilt u problemen als paalrot of verzakking van de ondergrond laten uitsluiten of vaststellen, dan is een funderingscontrole een slimme zet. Daarmee kunt u de kwaliteit van de fundering laten vaststellen en laten controleren of de opbouw van de constructie helemaal in orde is.
 
Heeft u het idee dat er sprake is van funderingsproblemen, wacht dan niet en schakel direct een specialist in. Falcon TS voert funderingscontroles uit volgens de F3O richtlijn “Onderzoek en beoordeling van paalfunderingen onder gebouwen”.
Funderingscontrole diensten Falcon TS
Neem direct contact op voor een afspraak of offerte voor funderingscontrole

Funderingsproblemen laten controleren

 
Funderingsproblemen zijn vaak zichtbaar door scheurvorming of verzakking in de fundering of metselwerk, door vervormingen of door scheefstand van meer dan twee procent. Vaak merkt u ook dat er problemen zijn ontstaan in de fundering doordat u te maken krijgt met klemmende deuren of slecht sluitende ramen.
 
Meestal is een visuele inspectie al voldoende indien de problemen zich boven de grond bevinden, zoals bij scheuren, zettingen en verzakkingen. Door een grondige funderingscontrole wordt de fundering ingemeten en gefotografeerd en kunnen breuken in of vervormingen van uw fundering worden vastgesteld.
 
Welke onderzoeken worden uitgevoerd tijdens onze controle hangt af van de problemen en de keuze om bepaalde onderdelen van het onderzoek al dan niet te laten uitvoeren.

Hoe voeren wij funderingscontrole uit?

 
Een funderingsonderzoek bestaat doorgaans uit diverse onderzoeken die worden vastgelegd in een rapportage, inclusief analyse. Hiervoor raadplegen wij archiefinformatie en voeren wij een gevel inspectie uit, maar ook een voegwaterpassing behoort tot de onderdelen van onze controle.
 
Dit laatste onderzoek wordt gedaan om te bepalen hoever het betreffende pand afwijkt van waterpas sinds het is gebouwd. Tijdens onze funderingscontrole vindt tevens een grondige inpandige inspectie plaats. Daarbij worden constructieve elementen en wijzigingen bekeken. Indien nodig graven wij tevens een put om de fundering bloot te leggen. Zo kunnen wij inspecteren wat de status is van de fundering, of er al dan niet gebreken zijn ontstaan en wat de oorzaak daarvan is.

Funderingsrapport

 
Heeft u door ons een funderingscontrole laten uitvoeren? Dan ontvangt u na afloop daarvan een overzichtelijk funderingsrapport met daarin onze bevindingen. Dit rapport geeft een duidelijke beoordeling van de conditie van de fundering van het gebouw of uw woning.
 
Tevens geven wij in dit rapport een handhavingstermijn aan van de fundering van het pand. Dit is de periode waarbinnen de fundering bij gelijkblijvende omstandigheden en zonder herstelmaatregelen zal blijven functioneren.

Meer informatie of een offerte?

 
Wilt u een rapportage ontvangen over de staat van de fundering van een gebouw door een onafhankelijke fundering specialist? Laat dan een funderingscontrole uitvoeren door Falcon TS.
 
Onze specialisten voeren onderzoek uit volgens de F3O richtlijnen en maken een uitgebreid rapport op met analyses van de bevindingen. Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

ADRES
Olympiaweg 28A
3077 AL Rotterdam
TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

}
OPENINGSTIJDEN
Maandag - Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag - Zondag
BEDRIJFSGEGEVENS
KvK-nummer: 81501536
Btw-nummer: NL862117446B01
WEBNAVIGATIE
Home

Diensten

Akoestische paalcontrole

Bouwkundige metingen

Bouwkundige vooropname

Bouwopruimers

DLP / R-DLP

Funderingscontrole

Heitoezicht

Maatvoering

Trillingsmeting

Projecten

Over ons

Nieuws

Vacature

Contact

falcon technical services logo

E-mail ons