010 - 84 33 890 info@falconts.nl

Bouwkundige vooropname

Home > Diensten > Bouwkundige vooropname

Bouwkundige vooropname

De staat van een woning, gebouw of een ander object vastleggen

Bouwkundige vooropname

Een bouwkundige vooropname is bedoeld om vast te leggen wat de staat is van een woning, gebouw of een ander object dat in de buurt ligt van een gebied waar zware werkzaamheden plaats gaan vinden.
 
Tijdens een risicovol bouwproces of andere werkzaamheden kan er tenslotte schade ontstaan aan omliggende objecten of panden. Scheuren in muren, plafonds en buitengevels bijvoorbeeld, maar ook schade aan een nabij liggende kade of andere objecten.
 
Indien u vastlegt hoe de staat was van het object voor aanvang van de werkzaamheden kunt u met deze vooropname problemen voorkomen.
 
Of u nu aannemer bent en start met een zwaar bouwproces of eigenaar bent van een object, het laten uitvoeren van een bouwkundige vooropname of voorschouw is altijd een goed idee.
Bouwkundige vooropname Falcon TS
Neem direct contact op voor een afspraak of offerte voor een bouwkundige vooropname

Waarom een bouwkundige vooropname

 
Indien u een bouwkundige vooropname laat uitvoeren wordt het betreffende object volledig visueel geïnspecteerd op schade en gebreken. Alle zichtbare onvolkomenheden worden vastgelegd in een uitgebreide rapportage, die u na afloop van de opname ontvangt.
 
Uiteraard hanteren wij tijdens het uitvoeren van deze vooropname alle geldende richtlijnen (NIVRE) en zijn onze verslaggevingen neutraal en onafhankelijk. Daarmee zijn onze rapportages bruikbaar als bewijslast voor verzekeringsmaatschappijen, mocht er schade en/of aansprakelijkheid dienen te worden vastgesteld of uitgesloten. Zo helpt een bouwkundige vooropname met het voorkomen van problemen en discussies als gevolg van schade door risicovolle werkzaamheden.

Tussenopnames bij risicovolle werkzaamheden

 
Heeft u te maken met een bouwproject met risicovolle werkzaamheden en is het project verdeeld in diverse fases? Dan is het een goed idee om bij elke nieuwe start een tussenopname te laten uitvoeren van de staat van het betreffende object.
 
Ook als het betreffende bouwproject wordt overgedragen aan een andere partij is dit een goed idee. Zo voorkomt u problemen over aansprakelijkheid, mocht er schade ontstaan aan het betreffende object.
 
Tijdens een tussenopname wordt tevens direct duidelijk of er sinds de vooropname schade is ontstaan en in welke mate. Betreft het aantoonbare schade, dan kunt u met de tussenrapportage voorkomen dat u nog meer risico’s loopt en de schade groter wordt.

Bouwkundige na-opname

 
Tijdens een bouwkundige na-opname of naschouw controleren wij of het object dat al tijdens de voorschouw is geïnspecteerd gebreken vertoont die mogelijk het gevolg zijn van de risicovolle werkzaamheden in de omgeving. Daarbij focussen wij niet op één specifieke onderwerp, maar beoordelen wij de gehele staat van het object aan de hand van de geldende richtlijnen. Op deze manier kan aangetoond danwel uitgesloten worden dat eventuele gebreken zijn ontstaan als gevolg van de werkzaamheden.

Meer informatie of een offerte?

 
Wilt u meer informatie ontvangen over onze vooropnames, tussenopnames en na-opnames of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde medewerkers. Wij staan direct voor u klaar!
 
Een bouwkundige vooropname bieden wij vaak aan in combinatie met trillingsmetingen en bouwkundige metingen zoals hoogtemetingen, deformatiemetingen en scheurmetingen.

ADRES
Olympiaweg 28A
3077 AL Rotterdam
TELEFOONNUMMER

E-MAILADRES

}
OPENINGSTIJDEN
Maandag - Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag - Zondag
BEDRIJFSGEGEVENS
KvK-nummer: 81501536
Btw-nummer: NL862117446B01
WEBNAVIGATIE
Home

Diensten

Akoestische paalcontrole

Bouwkundige metingen

Bouwkundige vooropname

Bouwopruimers

DLP / R-DLP

Funderingscontrole

Heitoezicht

Maatvoering

Trillingsmeting

Projecten

Over ons

Nieuws

Vacature

Contact

falcon technical services logo

E-mail ons